Ozzyteksti

Ozzyteksti-kirjan kansi
  • Esseekokoelma / monografia
  • 2013, Savukeidas
  • 190 s.
  • Graafinen suunnittelu: Ville Hytönen

Ozzyteksti on tyypillinen esikoisteos: ”miten minusta tuli minä”. Outo debyytti se taas on siksi, että piirrän omakuvani toisen artistin läpi. En käsittele omaa historiaani läheskään yhtä paljon kuin myöhemmissä teoksissani. Ozzyteksti on tietokirjallisin esseekokoelmani. Osbournen heikkous ja kristillisyys lävistävät kokonaisuuden. Kirjoitan myös live-levyn kadonneesta vetovoimasta ja coverin taiteesta. Haluaisin tehdä Ozzytekstille jatko-osan, mutta en ole riittävän itsetuhoinen.

Teosta ei saa mistään, tuskin edes kirjastoista. Yksittäiskappaleitani voi tiedustella: antti.s.hurskainen@gmail.com

Sanottua:

”Hieno on myös essee Osbournen huonoudesta. Hurskainen paketoi Ozzyn äänen, joka on: nasaali, pistävä, ruma, mouruava, porautuva, hauras, epämääräinen. Sellaisia parhaat aina ovat, oikeastaan määrittelemättömiä.”

Kari Salminen: Turun Sanomat 2.11.2013

[K]irjoittaja pyrkii tarkastelemaan kohdettaan sekä totunnaisesta poikkeavalla tavalla että ennen kaikkea pyrkimään ilmiöiden ja kanonisoitujen kuvastojen taakse – taiteen ja olennoimisen ontologisiin ytimiin. Pyrkimyksessään Hurskainen osoittaa lähes nietzscheläisen ehdotonta ankaruutta ja toisaalta olemisen syvimmän olemuksen ja ajassa olemisen suhteiden paljastamisen halua.

Rami Turtiainen: Nuorgam 3.11.2013
%d bloggaajaa tykkää tästä: